Rescue Diver

Er zijn verschillende goede redenen om een PADI Rescue Diver te worden, als Advanced Open Water -duiker heb je ondertussen al een pak ervaring opgedaan en doe je ook steeds meer duikleidingen. Je bent inderdaad op een niveau gekomen, waarop je andere duikers mag meenemen, om hen op uw beurt de wondere onderwaterwereld te tonen.

Je kent de beperkingen van de mens onderwater, en je hebt heel wat theorie gehad over het duiken in minder optimale omstandigheden. Toch kan het zijn dat je op één van je uitstappen geconfronteerd zal worden met een minder aangenaam incident, waarin jouw reactie als duikleider van kapitaal belang kan zijn voor de verdere afloop. In de Rescue Diver cursus begin je jouw aandacht meer te richten op de veiligheid en het welzijn van anderen.

Je kan toch maar beter voorbereid zijn op een noodgeval en in staat zijn eerste hulp te bieden. Reddingstraining vergroot je kennis van het duiken, het verhoogt je niveau van duikvaardigheid en maakt je meer bewust van wat er om je heen gebeurt in de duikomgeving. In deze cursus leer je "Hoe om te gaan in een noodsituatie", door zelf na te denken en de beste oplossing te vinden.

De PADI Rescue Diver cursus omvat:

 • 5 theorie lessen waarin 5 theorie-modules worden behandeld zoals:
  • Voorkomen van ongevallen
  • Eerste hulp bij duikongevallen
  • Optreden in noodsituaties
  • Apparatuur en overwegingen
  • Assistentie en reddingen
 • één theorie examen
 • 5 zwembadtraining om vaardigheden te oefenen
 • 4 buiten water sessies

Om te kunnen deelnemen aan de cursus moet je gebrevetteerd zijn als PADI Advanced Open Water Diver of een gelijkaardig brevet, bvb 2* CMAS of VWW.

Je moet tevens 15 jaar of ouder zijn en in het bezit van een geldig Emergency First Response (EFR) brevet, of een gelijkaardig EHBO-brevet dat niet ouder is dan 2 jaar. Meestal verzorgen we gelijktijdig een Rescue-cursus en een EFR-cursus.

Prijs 330 euro indien u reeds eigen duikmaterieel bezit kost deze cursus 50 euro minder. Je kan de dag (overdag) of avond van de theorielessen zelf uitkiezen. Ook voor de buitenwater duiken kies je de duiken zelf uit op onze agenda of je maakt een afspraak voor duiken tijdens de week, zonder enige vorm van opleg te betalen. Voor verdere info of Inschrijven enkel via duikpuntduikschool@gmail.com of 0473/59.42.57.