Open Water, het eerste brevet

Je hebt vast wel eens gefascineerd naar een onderwater film zitten kijken en tegen jezelf gezegd: "Dat zou ik nu ook wel's willen doen". Aarzel niet langer, doe het gewoon... Om te leren duiken hoef je geen ijzersterke conditie te hebben of zwemkampioen te zijn. De enigste vereisten zijn dat je tenminste 10 jaar en gezond bent. Tijdens de cursus leer je omgaan met duikapparatuur, hoe je moet reageren op onvoorziene situaties en je leert om samen met je "buddy" (duik-partner) veilige duiken te plannen en te maken.

Met het PADI Open Water brevet kun je overal ter wereld duikmateriaal huren en DUIKEN. Je kunt dan met eigen ogen zien hoe mooi de onderwaterwereld is. Leren duiken is helemaal niet moeilijk en kan sneller dan men dikwijls denkt. Vele mensen verkiezen daarom om in hun eigen regio te leren duiken in plaats van op de vakantie bestemming. Dit heeft als voordeel dat men op eigen tempo leert duiken, in z'n eigen taal en men op vakantie direct kan genieten van het  duiken in plaats van te moeten studeren.

De Padi Open Water duikopleiding is als volgt samengesteld:

  • 5 sessies theorie van telkens 1,5 uur met de nieuwste audiovisuele middelen
  • 5 sessies vaardigheden in het zwembad, die nodig zijn om veilig te kunnen duiken
  • 1 theorie examen
  • 4 buiten water duiken

De lessen kan je volgen op maandag (zwembad Oostende), dinsdag (zwembad Brugge) of vrijdag (zwembad Bredene), telkens van 19u voor de theorie, en dan van 21u tot 22u in het zwembad.

Wanneer men de theorie en het zwembad volbracht heeft, moet men onder begeleiding van een instructeur nog 4 buitenwater duiken maken om de cursus af te ronden. U kan ook bij ons enkel de zwembad en theorie lessen volgen in uw eigen taal , en daarna de buiten duiken op vakantie doen in het buitenland.

Men behaalt dan het Padi Open Water Brevet, welk u voor de rest van uw leven toelaat om aan de duikactiviteiten deel te nemen overal ter wereld. Je mag dan duiken tot een diepte van 18m. Duikpunt-Duikschool  zorgt voor een zeer flexibele benadering en maakt het mogelijk voor bedrijfsleiders of mensen die in een ploegsysteem werken, die geen regelmatige uren hebben om toch op een vlotte manier de cursus af te ronden.

Indien U het zwembad privé of in groep op een andere dag, bvb weekend, schoolvakanties, of sluitingsdag, ... wilt, betaald u een zeer geringe opleg. Uw duikmateriaal voor de volledige cursus blijft natuurlijk inbegrepen in de prijs.
Het leerboek dient u apart te kopen. Zo'n complete opleiding kost € 390,- Indien u reeds eigen duikmateriaal bezit, kost deze cursus dan € 340,-

Indien U zich aangetrokken voelt tot de fascinerende duiksport, kan u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een Discover Scuba sessie in het zwembad, waar U met echt duikmateriaal eens kan voelen wat het is om gewichts- en geluidsloos in een voor de mens vreemd milieu rond te zweven. Die avond geven wij U ook alle praktische inlichtingen.

Inschrijven enkel via duikpuntduikschool@gmail.com of 0473/59.42.57. 

Welkom en maak gerust een afspraak